4 torskryggsfiléer
200 gr sidfläsk (rökt)
2 äpple, skalade
1 stor gul lök
1 dl mjöl
1 vispat ägg
ströbröd eller panko
citron
Börja med att pressa lite citron över fisken, vänd sedan fiskfiléerna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet.
Hacka sidfläsket, löken och äpplet i mindre bitar.
Gör så här:
Stek först sidfläsket, tillsätt löken och äpplena. Låt allt steka ihop. Ställ undan.
Fisken:
Stek torskryggsfiléera i 50/50 rapsolja och smör. Det ska vara generöst med fett.
Pannan ska vara ganska het. Lägg inte i för mycket fisk i taget.
Då blir stekpannan sval igen och det blir svårt att få färg på panaden.
Tumregel: Täck max 2/3 av stekpannans yta.
Om du är osäker på att fisken är klar, kolla med stektermometer.
Den är klar vid 52 grader.
Den är klar vid 52 grader.
Dijonsås:
2,5 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
2-3 droppar tabasco
1 msk pressad citron
salt och peppar
Bland allt och smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar