Nybakat bröd, finns det något godare. Bre bara på lite smör på en skiva och njut.
Denna gången bakade jag dinkelbröd. Jäser brödet i jäskorg för att få en fin yta på brödet.
Ugnstemperatur 200
grader
50 gr
jäst
5 dl vatten, kallt
4 msk olivolja
5 dl dinkelmjöl med fullkorn
8 dl
vetemjöl special
2 msk brödsirap
1 msk
salt
solrosfrön
Smula ner jästen i degbunken och
tillsätt vattnet, brödsirap och olivoljan, rör tills jästen löst sig.
Tillsätt mjölet lite i taget.
Arbeta degen minst 10 minuter i assistenten.
Känn med
fingret att degen är spänstig och att den släpper från kanten.
Annars
tillsätt mer mjöl eller vatten.
Tillsätt
saltet och arbeta ytterligare 3 minuter.
Låt jäsa ca 1 timme med handduk över.
Arbeta degen kraftigt på bakbordet och forma till 2 st
bröd.
Strö
solrosfrön i jäskorgarna.
Lägg
i bröden.
Låt jäsa 30 minuter med handduk
över.
Grädda i 200 grader ca 30
minuter.
Låt kallna under
bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar