Ett riktigt lyxbröd är detta. Om man vill variera sig kan man sticka ner fetaoststavar innan man jäser brödet eller blanda ner hackade tomater i degen.
Ugnstemperatur 200 grader
1 st stort bröd
2 dl naturell yoghurt, ex. grekisk
3 dl vatten
2 msk olivolja
25 gr jäst
2 tsk salt
4 dl durumvetemjöl
8 dl vetemjöl special
2 ½ dl riven parmesan
2 msk finhackad rosmarin
ev. 1 dl hackade inlagda tomater i olja
ev. 1 dl fetaost i bitar, som sticks ner i degen.
Blanda yoghurt, vatten och olivolja. (Kall degvätska)
Smula ner jästen i degvätskan och rör runt till jästen löst sig.
Vänd ner mjölet lite i taget och lägg i den rivna parmesanen och saltet.
Låt degen arbeta ca 12 - 15 minuter i matberedaren. Degen är lös.
Lägg ett mjölat bakplåtspapper på plåten.
Stjälp ut degen på plåten. Mjöla lite över och platta till degen.
Jäs i ca 1 timme.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar