lördag 8 oktober 2011

Jordärtskocksoppa

En härlig mild soppa, antingen som förrätt eller huvudrätt. Servera gärna med ciabatta.




För 4 pers som förrätt

500 gr jordärtskockor
2 schalottenlökar
3 dl vitt vin
4 dl grädde
1 st grönsaksbuljong
2 msk calvados eller cognac

Börja med att skala kockorna, lägg de skalade kockorna i bunke med vatten med lite citron.
Detta för att de inte skall mörkna.
Skala och dela löken.
Fräs löken mjuk i lite smör och tillsätt kockorna. Låt dem fräsa ca 5 min.
Häll vinet över det frästa och reducera vätskan till hälften.
Tillsätt 4 dl grädde och buljongtärningen och låt småkoka 5 minuter.
Mixa allt till en slät smet i en mixer eller med stavmixer.
Koka upp soppan och tillsätt 2 msk calvados eller cognac (ej növändigt)
Salta och peppra.
Servera med ett gott bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar