tisdag 17 maj 2011

Pestomarinerad mozzarella

En liten rätt som passar som en bufférätt eller som förrätt. Peston gör jag själv, men det går bra att använda färdigköpt också. Här är pestomozzarellan serverad till en paj , skinka med melon, tzatsiki och en god sallad.





Pesto:

3 dl basilikablad
50 gr pinjenötter
2 pressade vitlöksklyftor
1-1½ dl olivolja
1 dl parmesanost, riven
salt och svartpeppar

Börja med att lägga basilika, pinjenötter i en matberedare och pressa i vitlöken.
Mixa alltihop och tillsätt parmesanen, mixa lite till.

Slå sist i oljan, men lite sänder genom tubröret under tiden man mixar.
Hur mycket olivolja man vill ha i beror på hur fint eller grovt man vill att peston skall vara.

Smaka av med salt och peppar.

2 st mozarellaostar

Skiva osten eller dela den i bitar. Lägg på ett fint fat och fördela peston över.
Låt stå en stund och dra åt sig smakerna.

1 kommentar: