torsdag 9 juni 2011

Rabarberkaka

Nu när rabarberna är som finast och de växer så det knakar, vad passar inte bättre än en ljuvlig rabarberkaka till kaffet.







Sätt ugnen på 175 grader.

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker, gärna hemgjord
1 tsk mortlade kardemummakärnor eller malen kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
125 gr smält smör

2 stjälkar röd rabarber
50 gr smör
0,5 dl socker
2 krm malen kanel


Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
Skala och skiva rabarbern.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda i vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vetemjöl.
Blanda till en jämn smet och tillsätt mjölken och det varma smöret.
Häll smeten i formen.
Stek rabarberbitarna mjuka i smör med sockret och kanelen i en stekpanna..
Klicka ut rabarberbitarna och spadet över smeten i formen.
Strö lite flagad mandel över.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter i 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar