En verkligen lättlagad laxrätt med en härlig pepparrotssås. Vad passar inte bättre än en lax med pepparrot när man bor i pepparrotets land, Fjärås.
Jag brukar använda färdigriven pepparrot från Mariebergs gårdsbutik i Fjärås, men det går också bra med färsk pepparrot.
Vill man förgylla rätten, lägg i lite färsk grön sparris mellan laxbitarna innan man häller på grädden.
Serveras med pressad potatis och servera lite extra riven pepparrot vid sidan om.
Ugnstemperatur 200 grader.
4 pers.
4 st färska laxbitar
3 dl vispgrädde
3 - 4 msk pressad citron
1 - 2 msk finriven pepparrot, allt efter smak
1/2 fiskbuljongtärning
1 dl finhackad dill
15 - 20 st cocktailtomater, dela i halvor
salt och peppar (både vit och svartpeppar)
Lägg laxbitarna i smörad form. Salt och peppra fisken och strö över dillen samt pressa rikligt med citron över.
Fördela halverade cocktailtomater runt om. Rör ut pepparroten och buljongen i vispgrädden. Smaka av grädden med salt och peppar. Häll grädden över fisken och sätt in en ugnstermometer på det tjockaste stället på laxen. Grädda i 200 grader, ca 20 minuter. Fisken är klar vid 54 grader. Servera med pressad potatis och lite extra riven pepparrot.
Ja tack så mycket för receptet, jag lagade den för min familj och den var extremt gott och min spädbarn åt 2 bitar av laxen och blev vuxen i två dagar. Tack så mycket min herr! :) ha det så bra <3
SvaraRadera