Gnocci:
8-10 st kokta potatisar
3-4 msk mjöl, beroende på hur våt potatisen är
1 st äggula
salt och peppar
Blanda allt till en smidig deg. Lägg degen på bakbordet och knåda den smidig. Dela den i fyra delar och baka ut varje del till en avlång rulle. Dela varje rulle i mindre bitar och rulla dem i handen till valnötsstora bitar.
Lägg dem på ett mjölat fat, tryck med en mjölad gaffel på dem så de får ett fint mönster.
Koka upp vatten med lite salt, lägg i gnoccin, de är färdiga när de flyter upp till ytan, ca 2-3 minuter.
Gorgenzolasås:
4 - 5 dl grädde
250 gr gorgenzola
peppar
riven muskotnöt
Häll grädden i en varm kastrull och smula ner osten. Låt sjuda ett par minuter tills den tjocknar, tillsätt slutligen peppar och riven muskotnöt.
Rostade valnötter:
Hacka valnötterna grovt. Rosta dem i en torr stekpanna tills de fått lite färg.
Gratinering:
Lägg den kokta gnoccin på ett ugnssäkert fat, häll över gorgenzolasåsen och gratinera i ugn (200 grader) tills fin gyllende färg.
Strö över valnötter och servera gärna lite ruccola till eller om man inte vill ha vegetariskt, servera stekt fisk till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar