Revbensspjäll är bra och lätta att grilla, använder du tunna revben behöver man inte förkoka dem. Om man använder tjocka revben, koka dem 40 minuter i vatten med salt, några kryddpepparkorn samt ett lagerblad i vattnet. Det går fortare att grilla dem då.
Detta är nog de godaste revbenen vi ätit i vår familj. Såsen är toppen.
Cidersås (grillsås):
5 dl äppelcider
1 hackad liten charlottenlök
1 msk hackad jalapenopeppar
1/4 dl ketchup
2 msk tomatpuré
1 msk farinsocker
1 krm havssalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 ½ kg korta revben
Havssalt
Nymalen svartpeppar
Blanda cider, charlottenlök och jalapeno i kastrull, koka upp och låt koka ca 15 - 20 min eller tills vätskan är reducerad till hälften. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen. Koka upp och ta bort kastrullen från värmen. Detta kan göras i förväg.
Krydda revbenen med salt och svartpeppar. Grilla revbenen med bensidan neråt, pensla med cidersåsen då och då ca 1 - 1 ½ tim, eller tills köttet är mört. Servera med coleslaw.
Coleslaw:
1 st litet vitkålshuvud
1 st lök
1 äpple
1 st morot
1,5 dl grekisk yoghurt
1,5 dl majonäs
1 msk vitvinsvinäger
10 st rosépepparkorn
1 msk fransk senap
svartpeppar
salt
Srimla vitkålen och löken, riv äpplet och moroten på ett rivjärn.
Blanda ihop yogurt, majonäs, vitvinsvinäger och senap. Krossa rosépepparn i en mortel.
Tillsätt rosépepparn, svartpeppar och salt.
Blanda allt och smaka av.
Låt stå kallt i några timmar.
Jättegott till allt grillat, speciellt till grillade revbensspjäll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar