söndag 21 september 2025

Smördegsinbakad brie med björnbärsylt.

 En lättgjord dessert. Så himla gott med den smälta brieosten i en välgräddad smördegsbakelse, toppad med björnbärssylt och valnötter.



För två personer

Ugnstemperatur 200 grader

1 st smördegsplatta
2 bitar brie, 3 x 6 cm
2 msk sylt, björnbär, hallon eller hjortronsylt
2 st valnötter
Ägg att pensla med
Lite bär att dekorera med

Tina plattan och dela till två halvor. 
Lägg smördegshalvorna på bakplåtspapper.
Lägg en bit brie på varje del.
Forma degen runt om, se till att det är öppet längs upp.
Kläm ihop den ordentlig på sidorna.
Fyll öppningen med en god sylt och lägg på en valnöt.
Pensla med vispat ägg.
Grädda i 200 grader i 18-20 minuter eller tills fin färg.
Servera med lite bär eller extra sylt och garnera med något grönt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar