Det är lätt att laga anklår om man använder confiterad anklår i konserv. Kantareller passar perfekt till och servera gärna ett Bourgognevin till.
4-6 st confiterade anklår, konserv
1 kg amadine potatis
250 g kantareller
3 st vitlöksklyftor
Salt och peppar
Persilja
Glöm inte att tillvara allt fett från anklår konserven. Sätt ugnen på 80 grader. Ställ den öppnade burken upp och ner på ett ugnsgaller och placera en form eller djup plåt under för att samla upp det smältande fettet från anklåren. Efter en stund kan man lyfta bort burken. Ta upp anklåren. Sila sedan fettet i en sil. Frys in den i iskuber. Perfekt att ta fram när man steker potatis.
Så här gör man
Koka potatisen. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor.
Hetta upp en panna och stek anklåren knapriga i lite av fettet på bägge sidor i ungefär 5–8 minuter per sida. Stek potatisen frasig i ankfettet och tillsätt vitlök mot slutet. Salta och blanda ner persilja. Servera anklåren med nystekt potatis och stekta kantareller.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar