Vi har odlat mängder av basilika. Då passar det att laga en lättlagad gryta med mycket smak av basilika. Passar bra att servera med gnocchi eller pasta.
500 g kycklinglår
1 pkt bacon, ca 140g
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackad
15 -20 st körsbärstomater
2 msk tomatpuré
3 dl basilika, bara blad
3 dl matgrädde
3 dl créme fraîche
2 msk fransk senap
4 msk kycklingfond, koncentrat
1 tsk torkad chili, eller efter smak
Salt och peppar
Riven parmesan
Börja med att finhacka all lök, skär baconet i smala bitar och kycklingen i mindre bitar. Mixa basilikan ihop med lite av grädden. Ta fram en gryta och stek baconet, kyckling, all lök, tomater och fräs på tomatpurén. Häll över basilikagrädden. Tillsätt resten av grädden och créme fraichen. Lägg i fransk senap, kycklingfond och chiliflingor. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop ca 10 minuter.
Servera med kokt eller stekt gnocchi eller med pasta. Och gärna med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar