Lättlagat och gott är kassler. Här med en smakrik sås med lite hetta som möter den milda ananasen.
För fyra personer
Ugnstemperatur 200 grader
600 g kassler
1 röd paprika
1 purjolök, skivad
1 st burk ananas i skivor, stor burk
3 dl grädde
2,5 dl créme fraiche
1 msk sambal oelek
1 msk curry
3 st vitlöksklyftor, pressade
Persilja, att strö på
2 dl jordnötter, att servera vid sidan om
Strimla kasslern. Hacka purjolök samt paprika i mindre bitar. Häll av spadet på ananasen. Lägg allt (purjo, paprika, ananas) i en smord ugnsfast form. Lägg den strimlade kasslern över. Blanda ihop grädde, créme fraîche, sambal oelek, curry och pressad vitlök. Häll allt i formen. Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Servera med ris, jordnötter eller kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar