Puttanesca på mitt vis. Perfekt att laga nu när tomaterna är både billiga och fina. Bakade tomater med bakad hel vitlök i olivolja, balsamvinäger, rosmarin, sardeller, chili, kapris, timjan , svartpeppar och färska tomater på slutet. Uteslut sardellerna om ni vill ha den helt vegetarisk. Till detta hemgjord pasta och riven parmesan. Så himla gott!
400 g körsbärstomater eller andra färska tomater
1 st hel vitlök med skal
4 msk Olivolja
1-2 msk balsamvinäger
1 kvist rosmarin
1 msk smör
2-3 st sardeller
15 st kapris
1 st chili (hackad) utan kärnor och hinnor
2 tsk timjan
Krossad svartpeppar
0,5 tsk råsocker
Salt
8 st körsbärstomater, färska och delade i halvor
Börja med att sätta på ungen på 200 grader varmluft.
Skär av botten på tomaterna. Lägg tomaterna med botten ner i en ugnsform. Dela vitlöken i två halvor och lägg ner den med tomaterna. Fördela olivolja och balsamvinäger över tomater och vitlök. Lägg på rosmarinkvisten. Grädda i mitten i ungen ca 20 minuter.
Ta bort skalet på tomaterna med hjälp av en gaffel. Mixa tomaterna och tryck ut de mosiga vitlöksklyftorna i tomatkrosset. Smält smöret i en kastrull, lägg ner sardeller så de smälter. Häll i tomatmassan och låt koka upp. Lägg ner hackad chili, kapris, timjan, råsocker och rikligt med svartpeppar. Låt koka ihop ca 5-10 minuter. Smaka av med salt. Lägg ner de färska tomaterna och låt dem bli varma. Blanda ihop pastan med såsen. Servera riven parmesan och gärna lite extra krossad svartpeppar att strö över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar