Detta bröd är otroligt lättbakat. Man kan bara använda rågsikt eller blanda med grahamsmjöl. För att få den mörka färgen på brödet, lägger jag i coloritsoja. Men det går lika bra utan. Strö över lite gott flingsalt på brödet innan gräddningen. Så gott när den söta skorpan möter saltet.
Ugnstemperatur 180 grader
3 dl filmjölk eller yoghurt
2 dl mörk sirap
2 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
4 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk coloritsoja
Strö gärna över lite flingsalt, havregryn eller solkärnor på brödet innan du bakar det.
Blanda ihop allt till en jämn smet och häll allt i en smord brödform. Platta till degen så det blir jämt fördelat. Strö över lite valfri topping. Baka nederst i ugnen ca 60 minuter eller tills innertemperaturen är 97 - 98 grader.
Låt kallna på galler under en bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar