Idag blev det hemgjord tagliatelle med egenodlad basilika till peston. Basilikan skördar vi på sommaren och kör den i mixern med lite olivolja. Sedan klickar man ut dem som bollar och styckfryser dem. Lägg de frysta bollarna i en fryspåse, sedan kan man plocka hur många bollar man behöver. Det bästa med att frysa dem såhär, är att de behåller både färg och arom.
För 4-6 personer
3 dl hårt packade färska basilikablad eller 6 st frysta bollar.
100 pinjenötter, rostade
200 gr parmesan, delad i mindre bitar
4-5 st vitlöksklyftor
Ca 2 dl god olivolja
Salt efter smak
Ca 1/2 tsk nymalen svartpeppar
Börja med rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Lägg parmesan, basilika, pinjenötter, vitlök i en mixer och kör allt till fin konsistens.
Tillsätt olivolja och mixa till lagom konsistens.Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar