onsdag 15 januari 2020

Apelsinmarmelad med cointreau

Denna marmelad med apelsiner och citron är inte lika söt som vanlig apelsinmarmelad. Den får en fin beska från citronen och ett djup i smaken av cointreau. Man kan byta ut cointreau mot mild (ej rökig) whisky om man vill.


3 stora apelsiner
1 st citron
1 dl vatten
750 g syltsocker
2 msk cointreau

Tvätta citrusfrukterna noga. Skala bort den yttersta skalet med hjälp utav en potatisskalare eller ett zestjärn. 
Strimla eller skär de yttersta skalen i små bitar.
Skär bort den vita hinnan från frukten och skär fruktköttet i små bitar. 
Lägg skal, fruktkött och vatten i en gryta. Låt koka ca 35 minuter på låg värme. Rör om då och då.i
Tillsätt syltsockret och låt koka ca 10 minuter. Skumma noga under tiden.
Ta grytan från värmen och tillsätt 2 msk cointreau.
Häll upp på väl rengjorda burkar. Förvara dem svalt och mörkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar