tisdag 2 juli 2019

Torskrygg i paket på grillen

Denna rätt är perfekt att laga på grillen. Fisken och grönsakerna blir härligt saftiga av vinet. Och allt går att förbereda i god tid.



Två st stora ark av aluminium
För två personer

2 st torskryggar
smör
1 liten zucchini
1 liten purjolök
1 röd paprika
4 tomater
10 st grön sparris
100 g färsk spenat
Timjan, gärna några färska revor
4 msk färsk dill
citron, pressad
2 dl vitt torrt vin
25 g smör
salt och peppar

Börja med smörja aluminium arken med smör.
Skiva zucchinin, purjolöken, paprikan och tomaterna.
Börja med att lägga zucchinin i botten sedan purjolök, tomater och paprika.
Lägg på fisken, pressa över citron. Salta och peppra. Fördela dill och timjan över fisken
Lägg på sparrisen och spenaten.Salta och peppra. Forma arken så det blir ett paket och häll på vinet.
Klicka på en rejäl klick smör och stäng till paketen ordentligt.
Grilla på medelvärme ca 15-20 minuter Vänd inte på fiskpaketen. Servera med ett gott bröd för att doppa i spadet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar