onsdag 3 oktober 2018

Toscabullar

Dessa bullar tar tid att jäsa och baka. Men de är absolut värda det. Bullarna blir som en variant mellan bulle och wienerbröd. Helt underbart goda.



Ca 20 st

Steg 1. Fördeg
50 gr jäst
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl

Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt mjölet.
Låt stå att jäsa 1 timme.

Steg 2.
2 msk socker
1 ägg
1/4 tsk salt
3 dl vetemjöl
200 gr smör, rumsvarmt

Blanda ner socker, ägg, salt, vetemjöl och smöret i fördegen.
Arbeta snabbt ihop till en deg, inte för mycket, utan den skall precis gå ihop.
Kavla ut degen till degplatta ca 30 - 40 cm.
Fördela fyllningen över plattan och rulla ihop den.
Skär i 20 bitar och lägg dem i dubbla pappersformar.
Låt stå på kall plats minst 10 -12 timmar med handuk över.
Ta fram bullarna och låt de stå och jäsa 1 timme i rumstemperatur.
Gör toscasmeten och klicka över den på bullarna.
Grädda i ca 10- 12 minuter i 225 grader.
Sikta lite florsocker över dem innan de serveras.


Fyllning:
100 gr smör, rumsvarmt
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
Blanda ihop fyllningen i en bunke.

Toscasmet:
50 gr smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
1 msk mjöl
1 msk mjölk
50 gr mandel, flagad
Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, sirap, mjöl, mjölk och mandel. Låt sjuda på svag värme tills den gått ihop.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar