söndag 16 september 2018

Höstlig karrégryta

En god gryta med karré som får puttra i rödvin ett par timmar. Höstligt, mustigt och smakrikt. Denna gryta går utmärkt att laga i crock-pot (slow cooker). Då tar det ca 8 timmar på läge 1 (lägsta värmen).


För 4 person(er)

1,5 kg karré eller skinkstek
smör
1 ½ tsk salt
½ tsk grovmald svartpeppar
2 gula lökar
8 st vitlöksklyftor
2 morötter
1 röd paprika
5 dl rödvin
1 burk hela tomater, 400 g
1 köttbuljongtärning
2 lagerblad
5-6 revor färsk timjan eller 1 msk torkad timjan
2 tsk brun farin
1 msk salt
2 tsk grovmald svartpeppar
maizena

Dela löken i klyftor, morötterna i bitar och skala och dela vitlöksklyftorna.
Salta och peppra köttet. Bryn köttet i smör tills fin färg.
Lägg lök, paprika och morötter runt köttet, häll över vin och tomater. Lägg i buljongtärningen, lagerblad och timjan, strö över brun farin, salt och peppar.

Lägg på ett lock och sjud på svag värme ca 4 timmar.
Red av såsen med maizena. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ugnsstekt potatis och valfria grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar