En mjäll och god gratäng som passar till julbordet!
Ugnstemperatur 225 grader
4 person(er)
4 person(er)
1 st spetskål
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
1/2 tsk timjan
riven muskot
chilipulver
1/2 msk grönsaksfond eller kycklingfond
2 msk citron
2 dl riven ost
Skär kålen i klyftor och skär bort lite av den hårda rotstocken längst ner.
Koka klyftorna i rikligt med saltat vatten, cirka 6 minuter. Ta upp dem med hålslev.
Lägg dem i en gratängform. Koka upp crème fraiche och grädde med citronsaft, fond, riven muskot, chilipulver och timjan. Smaka av med salt och lite peppar.
Blanda ner 1 dl riven ost i såsen. Häll såsen över kålen. Strö på resten av osten.
Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter eller tills den har fin färg.
1/2 tsk timjan
riven muskot
chilipulver
1/2 msk grönsaksfond eller kycklingfond
2 msk citron
2 dl riven ost
Skär kålen i klyftor och skär bort lite av den hårda rotstocken längst ner.
Koka klyftorna i rikligt med saltat vatten, cirka 6 minuter. Ta upp dem med hålslev.
Lägg dem i en gratängform. Koka upp crème fraiche och grädde med citronsaft, fond, riven muskot, chilipulver och timjan. Smaka av med salt och lite peppar.
Blanda ner 1 dl riven ost i såsen. Häll såsen över kålen. Strö på resten av osten.
Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter eller tills den har fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar