Servera extra pesto att blanda ner i pastan och lite riven parmesan att strö över.
Peston som blir över brukar jag lägga i en glasburk och hälla på rikligt med olivolja. Oljan blir som ett lock och ingen luft kommer in. Håller sedan länge i kylen.
För 3-4 person(er)
3 st kycklingfiléer, ca 700 gr
1 pkt bacon 140 gr
smör
3 msk pesto, se nedan
½ tsk örtkrydda
1 krm ramlökskrydda
salt och peppar
2 dl rödvin
1 msk kycklingfond
1 dl grädde
Börja med att skära ett snitt i filén och lägg i peston.
Lägg ihop och rulla runt baconskivor. Fäst med tandpetare.
Krydda och salta.
Stek dem på mellanvärme tills fin färg.
Häll på vinet och fonden.
Låt bräsera på låg värme under lock tills innertemperaturen är 72 grader i filén.
Ta upp filén och lägg dem på ett fat.
Häll i grädden i såsen och låt koka ihop en stund.
Vid servering skär man upp filén och serverar den varm med pasta, rödvinssås, extra pesto och riven parmesan.
Pesto:
3 dl hårt packade färska basilikablad
100 gr pinjenötter, rostade
200 gr parmesan, riven eller i bitar
2 - 3 vitlöksklyftor
2 dl god olivolja
Salt och svartpeppar
Börja med rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Lägg parmesan, basilika, pinjenötter, vitlök och olivolja i en mixer och kör allt till fin konsistens.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Pasta:
300 gr durumvetemjöl
3 ägg
1 msk olivolja
1 tsk salt
Lägg mjölet i en hög, gör ett hål i mitten och knäck i äggen, häll i oljan och salta.
Knåda ihop allt för hand till en smidig deg.
Lägg degen i plastfolie och låt vila 30 minuter.
Kör degen i en pastamaskin eller kavla den för hand till en tunn platta och skär i tunna strimlor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar