tisdag 9 december 2014

Frittata med västerbottenost

En härlig rätt att ha på en påskbuffé. Man kan servera den både varm eller kall.


Ugnstemperatur 200 grader

400 gr. potatis
1 broccoli eller 250 gr grönkål
8 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
200 gr västerbottenost, riven
1 msk grönsaksfond eller ½ grönsaksbuljong
2 krm svartpeppar

Skala och skiva potatis en ½ cm skivor. Dela broccolin i små buketter
eller dela grönkålen i mindre bitar.

Fördela potatis, broccoli eller grönkål, den rivna västerbottenosten i en ugnsfast form.
Vispa ihop äggen med mjölk, grädde, grönsaksbuljong och svartpeppar.
Häll äggstanningen över formen och grädda i 200 grader ca 30-35 minuter.
Skär i lagom bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar