tisdag 26 augusti 2014

Björnbär/äppelkaka med mandel

Nu mognar äpplena och björnbären i trädgården. Då måste man bara baka en kaka av trädgårdens frukter.


Ugnstemperatur 175 grader

2 äpplen
125 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 gr björnbär
50 gr hackad sötmandel

Topping:
1 1/2 tsk kanel
2 msk råsocker eller brun farin
50 gr smör, kylskåpskallt

Smörj och bröa en springform .
Skala och kärna ur ett äpple och dela det i små tärningar.
Skär det andra äpplet i fina klyftor.
Vispa smör och socker vitt och pösigt.
Vispa i äggen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Blanda ner äppletärningarna, björnbären och mandeln.
Fördela smeten i formen.
Lägg på äppleklyftorna.
Strö över kanel, råsocker och hyvla över smöret.
Grädda  i mitten i ugnen ca 35 minuter i 175 grader.
Servera med glass eller vaniljsås .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar