onsdag 9 juli 2014

Jordgubbssylt

Att göra sylt av jordgubbar är jättelätt. För att sylten skall hålla längre ställer jag alltid den fyllda varma burken upp och ner när den skall svalna. Då bildas vaccum i burken och sylten blir mer hållbar.
Om man vill kan man tillföra lite vaniljsocker för att höja smaken på sylten.




2 kg jordgubbar rensade
1 kg syltsocker
1 dl vatten
Ev. 2 tsk vaniljsocker

Rensa jordgubbarna och lägg dem i en stor kastrull.
Häll på vattnet och låt allt koka upp.
Snitta med hjälp av en kniv i  jordgubbarna.
Koka ca 2-3 minuter.
Skumma noga, så allt vitt och skummigt kommer bort.
Lägg i syltsocker och ev. vaniljsocker.
Låt stormkoka 1 minut under omrörning.
Skumma igen.
Häll upp på varma burkar, glöm inte att ställa burkarna upp och ner
när de svalnar.
Förvara i kylskåp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar