Att göra sylt av jordgubbar är jättelätt. För att sylten skall hålla längre ställer jag alltid den fyllda varma burken upp och ner när den skall svalna. Då bildas vaccum i burken och sylten blir mer hållbar.
Om man vill kan man tillföra lite vaniljsocker för att höja smaken på sylten.
2 kg jordgubbar rensade
1 kg syltsocker
1 dl vatten
Ev. 2 tsk vaniljsocker
Rensa jordgubbarna och lägg dem i en stor kastrull.
Häll på vattnet och låt allt koka upp.
Snitta med hjälp av en kniv i jordgubbarna.
Koka ca 2-3 minuter.
Skumma noga, så allt vitt och skummigt kommer bort.
Lägg i syltsocker och ev. vaniljsocker.
Låt stormkoka 1 minut under omrörning.
Skumma igen.
Häll upp på varma burkar, glöm inte att ställa burkarna upp och ner
när de svalnar.
Förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar