Blogg om några av livets höjdpunkter – mat och bakning!
Låt dig frestas, laga och njut!
lördag 18 februari 2012
Prov av Surdegsbrödkultur
Nu har jag provat Kronjäst "BagarensVetesurdeg". Resultatet blev riktigt bra. Brödet blir luftigt och väldigt gott. Tycker bara att surdegen är lite för dyr. Så den kommer jag bara att använda ibland. Nästa gång skall jag prova "Råg Surdeg".
Jag har också upptäckt den på affären , men som du säger den är för dyrt. Det är mycket lönsammmare att göra egen och den kan stå hur lålg som helst i kylen, bara fylla på mjöl och vatten. Min är 3 år gammal nu. Jag har riktigt bra recept på rågsurdeg på min blogg
Jag har också upptäckt den på affären , men som du säger den är för dyrt. Det är mycket lönsammmare att göra egen och den kan stå hur lålg som helst i kylen, bara fylla på mjöl och vatten. Min är 3 år gammal nu. Jag har riktigt bra recept på rågsurdeg på min blogg
SvaraRaderaJag har satt en surdegskultur efter ditt recept. Skall bli kul att se om jag lyckas!
Radera