lördag 4 februari 2012

Rulltårta med glass och färska bär

Denna rulltårta är perfekt att ha färdig i frysen och bara ta fram och skiva upp. Här är den fylld med glass och färska bär.




Ugnstemperatur 250 grader

3 ägg
1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten

1 msk kakao i hälften av smeten.

Täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet.

Klicka ut hälften av smeten på bakplåtspapperet och lägg i 1 msk kakao i resten av smeten.
Klicka ut resten av smeten. Ta en gaffel och rör runt lite, så den blir marmorerad.
Grädda i 5 minuter i 250 grader.
Drag av papperet. Släpper det inte, pensla med lite kallt vatten.
Låt den svalna.

Lägg på glass, färska bär eller sylt och rulla ihop den. Ställ i frysen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar