söndag 19 juni 2011

Sockerkaka med limesmak

En god vän till mig har ankor, så jag fick några ägg. Bakar man med ankägg är de gulare än vanliga ägg och lite större.
Sockerkakan blir ljuvligt gul och lägger man i lite limesocker i smeten blir den ännu godadre än vanlig sockerkaka. Men det går lika bra att använda vanliga ägg.


Ugnstemp. 175 grader

50 gr smält smlr
1 dl mjölk
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl limesocker, hemgjort
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker, hemgjort

Smörj och bröa formen.
Smält smöret och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölken med smör.
Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Grädda i ca 35-40 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar