torsdag 3 februari 2011

Paj med broccoli, fetaost och bacon

Paj kan man göra i god tid.  Denna passar bra att ta med till landet nu i helgen och bara värma på i ugnen.
Jag är med i tävlingen på http://kalasgott.blogg.se/2011/february/manadens-matutmaning-februari-1.html

Före gräddning:

 


Färdiggräddad:




Ugnstemperatur 200 grader

Pajdeg:
125 gr smör
3 dl mjöl
2-3 msk kallt vatten
lite salt

Rör snabbt ihop pajdegen i en matberedare.
Tryck ut degen i en pajform (30 cm) och låt stå kallt 30 minuter.

Under tiden görs fyllningen:
1 st stånd broccoli
1 st röd paprika
200 gr fetaost
1 pkt bacon
4 dl mjölk
4 st ägg
3 dl riven ost
Basilika, hackad
Salt och svartpeppar
½ dl pumpafrön

Börja med att koka broccolibuketterna ett par minuter i saltat vatten.
Stek baconet och  hacka paprikan i bitar.
Fördela broccolin, paprikan, fetaosten, baconet, basilikan och den rivna osten i pajskalet.
Vispa ihop äggen och mjölken.
Smaka av med salt och peppar.
Häll vätskan över pajen och strö över pumpafrön.
Grädda i 30 minuter i 200 grader eller om man använder varmluft ca 30 minuter i 175 grader.
Servera med en god sallad och ett gott bröd.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar