I helgen var det extrapris på aubergine, och då blev jag sugen på att laga fetaostgratinerad aubergine till middag.
4 pers.
3 st aubergine
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att dela auberginen i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt och häll lite olivolja över dem. Grädda dem i 15 - 20 minuter.
1 dl valnötter
1 st paket rökt sidfläsk eller bacon
Rosta valnötterna i en torr stekpanna, stek sedan sidfläsket/baconet i pannan.
Gratängssåsen:
2 dl créme fraice
200 gr fetaost
1 dl färsk basilika, hackad
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 krm cayennepappar
2 krm svartpeppar
Blanda allt och fördela det över varma auberginen.
Gratinera i ugnen ca 10 - 15 minuter tills fin färg.
Servera med stekt sidfläsk eller stekt bacon och rostade valnötter.
Och jag tycker att du lyckades väldigt bra med din variant. Bra!
SvaraRaderaHejsan, hittade hit av en ren slump:)
SvaraRaderaSer att du har en valdigt fin matblogg med massor med gott sa nu maste jag fortsatta att titta runt pa alla dina goda recept!
Halsningar,
Nena