Bao buns är roligt att baka själv. Det tar lite tid men är verkligen värda det. Jättegoda med koreanskt sidfläsk. De går utmärkt att frysa.
20 g jäst
2 dl ljummet vatten
4 - 5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk salt
0,5 dl solrosolja eller annan matolja
2 krm bakpulver
2 krm bikarbonat
Lite matolja till pensling.
Börja med att lösa upp jästen i det ljumma vattnet i en degblandare.
Lägg ner socker, salt och olja.
Blanda 4 dl av mjölet med bakpulver och bikarbonat med hjälp av en gaffel.
Häll ner mjölblandningen i väskan. Man kan behöva lägga ner lite mer mjöl om degen känns för lös.
Arbeta degen på lägsta fart ca 15 minuter. Degen skall vara smidig och glansig, seg och mycket slät. Känn med fingret att den inte är klistrig.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek eller ca 1 timme.
Utbakning:
Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela degen i 24 bitar och forma till bollar.
Kavla ut bollarna tunt, ovalt och avlångt. Pensla på olja på halva delen och vik över. Lägg dem på bakplåtspapper. Låt jäsa ca 40 minuter under handduk.
Med bambukorg.
Hetta upp vatten i en kastrull. Lägg i ett ångplåtspapper i varje korg och lägg i 4 st bullar på varje lager. Ställ korgen över det kokande vattnet.
Ånga bullarna över kokande vatten ca 9 minuter. Ta upp och svalna.
Fyll med önskad fyllning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar