Ett bra sätt att använda resterna av julskinkan är att göra en god paj. Servera med kokt broccoli och lite sallad som tillbehör.
Paj:
3 dl mjöl
125 gr smör
3 msk kallt vatten
lite salt
Kör allt snabbt i matberedaren och fördela degen i en pajform (30 cm)
Låt stå kallt minst 30 minuter.
Fyllning:
4 dl hackad julskinka
1 skivad purjolök
4 dl riven västerbottenost
3 ägg
1 dl gräddfil
2 dl mjölk
salt och peppar
riven muskotnöt
Ställ ugnen på 200 grader.
Stek purjolöken mjuk i en stekpanna.
Fördela skinkan, purjolöken och osten i pajformen.
Vispa ihop ägg, gräddfil och mjölk. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Häll äggvätskan i pajskalet och grädda 35-40 minuter tills fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar