En smakrik god rätt med lax, där du själv bestämmer hettan. Det luktade så gott så jag glömde att ta ett kort innan vi åt av rätten.
För 4 person(er)
Ugnstemperatur 200 grader
600 gr färsk lax
2 gula lökar
3 st. vitlöksklyftor
2 stora tomater
citron, pressad
1 pkt mozzarellaost, ca 125 gr
3 dl syrad grädde
1 dl chilisås med het smak
2 msk fiskfond
chiliflingor
½ tsk Pasta krydda, gärna Pasta Rossa från Santa Maria
salt och peppar
½ tsk timjan
Börja med att skiva all lök och stek den mjuk i en stekpanna. Skiva tomaterna.
Ta en ugnsfast form och fördela den stekta löken i botten. Lägg på tomatskivorna.
Dela laxen i fyra bitar och lägg dem på tomatskivorna.
Pressa citron över laxen och krydda med Pasta Rossa, chiliflingor, salt och peppar.
Blanda ihop 3 dl syrad grädde, chilisås och fiskfond och häll det över laxen.
Bryt bitar av mozzarellan och fördela den över fisken. Strö på lite timjan.
Grädda i ugnen ca 18 - 20 minuter i 200 grader.
Servera med ris eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar