Jag brukar passa på att koka soppa när jag har stammar från broccoli över.
Denna gången fick det bli med purjolök och ädelost.
2 person(er)
200 gr broccoli (använd bara den nedre delen), toppskotten är goda att grilla eller koka
250 gr purjolök
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
Lite salt
1 krm malen vitpeppar
1 grönsaksbuljong tärning
½ tsk timjan
1 dl grädde
60 gr ädelost
Hacka broccolistammarna, purjolöken och vitlöken i mindre bitar.
Lägg grönsaksbitarna i en kastrull och häll över vattnet och buljongen.Salta lite lätt, (tänk på att buljongen kan vara salt)
Låt koka 12-15 minuter.
Ta bort från värmen och mixa med mixerstav, tills soppan är helt slät.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt grädde, timjan och finhackad ädelost. Låt koka ihop på svag värme ett par minuter.
Servera med hårt bröd, gärna med ädelost på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar