Här visas kalopsen innan den kokas sakta.
1 kg grytbitar av högrev eller bog
100 gr purjolök
3 st gula lökar
3 st morötter ca. 300 gr
12 kryddpepparkorn
3 st lagerblad
3 st kryddnejlika
3 msk kalvfond
1 tsk salt
vitpeppar
ca 4-5 dl vatten
maizena
Lägg alla kryddor i en kryddbehållare.
Skala löken och morötter, dela löken i klyftor och morötterna i 4 cm bitar.
Börja med att steka upp grytbitarna i lite smör och lägg dem i crockpoten.
Bryn löken och morötterna och lägg dem i grytan.
Lägg i kryddbehållaren och kalvfond, salt och malen vitpeppar.
Blanda väl och täck med vatten så det precis täcker köttet.
Ställ in på låg värme, steg 1 och 7 timmar.
Red av med maizena.
Servera med kokt potatis, svart vinbärsgelé och inlagda rödbetor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar