onsdag 21 december 2016

Fudge med choklad, nötter, dumlekolor och Ahlgrens bilar

Mina godisfavoriter är Ahlgrens bilar samt Dumlekolor. Dessa tillsammans med choklad blir både ljuvligt gott och läckert.




250 g mjölkchoklad
250 mörk choklad
25 gr smör
1 burk sötat kondenserad mjölk, 397 gr
1 dl pistaschnötter
1 ½ dl saltade jordnötter
200 gr Dumlekola
2 påsar Ahlgrensbilar

O.B.S använd sötad kondenserad mjölk, annars stelnar den inte!

Smält chokladen och smöret i stor glasskål över vattenbad.
Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om.
Låt smeten svalna något.
Skär dumlekola i bitar och dela Ahlgrens bilar i två delar.
Tillsätt pistaschnötterna, jordnötterna, dumlekolan och bilarna.
Rör snabbt ihop allt.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på.
Ställ kallt i några timmar.
Skär fudgen i lagom bitar med vass kniv.
Förvara fudgen kallt i en burk med tätslutande lock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar