onsdag 21 december 2016

Frittata med grönkål och rökt lax


När man bor i Halland passar det att göra en Frittata med grönkål, perfekt att servera på julbordet. Skär den i bitar och lägg på en skiva rökt lax på varje. 
Den kan serveras både varm och kall.


Ugnstemperatur 200 grader

8 ägg
2 dl gräddmjölk
1 stor gul lök
Smör
200 gr finhackad grönkål eller spenat
3 - 4 dl riven västerbottenost
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar


Skölj grönkålen/spenaten, ta bort allt det grova och hacka den smått. 
Finhacka löken och fräs den mjuk i smöret, tillsätt grönkål/spenat och låt den fräsa mjuk. Låt svalna lite.
Vispa upp ägg och tillsätt gräddmjölken.  Lägg i lök, grönkål/spenat samt den rivna västerbottenosten.
Salta och peppra.
Häll allt i smord form (ca 18 x 25 cm), gärna teflon, annars lägg ett bakplåtspapper i botten.
Grädda i 200 grader ca 15 -20 minuter tills den stannat. och har fin färg.
Garnera med laxskivor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar