tisdag 6 januari 2015

Laxpudding med skirat smör

Denna rätten kan man göra på rimmad, gravad eller rökt lax. Denna gången fick det bli med gravad lax som var över. Underbart gott!



För fyra person(er) 
Ugnstemperatur 200 grader

10 st tunt skivade potatisar ca 900 gr, okokta
1 gul lök
200 - 300 gr skivad lax
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
salt och vitpeppar
1 dl fint hackad dill
smör

Skiva potatisen och lök tunt.
Stek löken mjuk.
Skiva laxen i tunna skivor.
Smörj en ugnsfast form och lägg potatis, lök och lax i flera lager. 
Underst och överst skall vara potatis.
Vispa upp äggen med grädde och mjölk.
Smaka av med salt och vitpeppar och lägg i finhackad dill.
Häll äggblandningen över potatisblandningen. 
Klicka över lite smör.
Grädda i 200 grader ca 40 minuter.


Servera med skirat smör.

50 gr smör 
Smält smöret och låt det småkoka tills bubblorna försvinner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar