måndag 7 april 2014

After Eight Kladdkaka

Denna kaka är beroendeframkallande. Väldigt lätt att göra och får en mustig, mintig smak med rejäl kladdighet.
Man rör ihop kakan med en slev utan problem.



Ugnstemperatur 180 grader

2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 gr smält smör
20 bitar After Eight

Blanda ägg och socker med en slev i en bunke.
Lägg i resten av ingredienserna i bunken och avsluta med att röra ner smöret.
Smörj en form med avtagbar kant och bröa den.
Häll hälften av smeten i formen och lägg på 10 bitar After Eight.
Häll på resten av smeten och lägg på ytterligare 10 bitar After Eight.
Grädda längst ner i ugnen i 180 grader i 18 minuter.
Servera med lite vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar