"Pasta alla carbonara" betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparn på toppen som liknar kol.
Jag brukar ta 1 st äggula och 1 msk grädde per person till rätten.
Vill man göra den utan kött (vegetarisk) brukar jag lägga i soltorkade tomater och hackade oliver istället för sidfläsket.4 person(er)
500 gr spagetti
4 äggulor
4 msk grädde
2 ½ dl riven parmesanost
200 gr rökt sidfläsk eller bacon
1 - 2 st vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Skär fläsket i små tärningar. Finhacka vitlöken.
Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna. Lägg ner vitlökshacket i pannan på slutet.
Vispa ihop äggulor, grädde, salt och hälften av osten i en bunke.
Koka spagetti i en kastrull. Häll av vattnet och rör ner fläsktärningarna i den kokta spagettin.
Blanda ner äggula, grädd och ostblandningen.
Rör kraftigt tills allt blandar sig.
Servera med extra parmesan och med mycket svartpeppar på toppen.
Låter krämigt och gott. Detta skall jag prova. Kram Kerstin
SvaraRadera