Jag fick 2,5 kg oliver av en god vän. Då passar det utmärkt att lägga in dem i olivolja med kryddor.
Oliver går också utmärkt att frysa och bara plocka fram efter behov. Så hälften av oliverna lades in i olivolja med kryddor och resten hamnade i frysen (utan spad).
Olivolja
Timjan
Rosmarin
oregano
Mejram
Chiliflakes
Five peppers, (Santa Maria)
Vitlöksklyftor
Hur mycket av varje krydda är beroende på hur mycket oliver man vill lägga in.
Pröva dig fram. Det skall dofta gott av blandningen.
Börja med att skala och skiva vitlöken tunt.
Blanda kryddorna i en mortel och stöt dem lätt.
Blanda ner kryddblandingen i olivoljan.
Lägg sedan oliver, vitlök, oliver, vitlök i en burk och häll på olivoljan med kryddor.
Låt stå minst en vecka för att dra åt sig smakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar