Lite italienska toner och smaker passar bra idag, när vi firar att björken slår ut och solen värmer. Vill man ha det helt vegetariskt är det bara att hoppa över parmachipsen.
För två personer(er)
100 gr parmaskinka
250 gr tortellini med spenat och ricotta
200 gr champinjoner
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 vitt vin
1 tsk soja
1 tsk fransk senap
några droppar worchestersås
salt och peppar
paprika i skivor
lite persilja
parmesanost
Börja med att göra parmachipsen så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
Fördela parmaskinkan på en bakpappersklädd plåt.
Låt dem torka i mitten av ugnen ca 7-8 minuter.
Ta ut dem och låt dem svalna.
Svampsås:
Dela svampen i skivor och stek dem i smör/olja.
Salta och peppra försiktigt.
Strö över mjölet och rör runt.
Häll på grädde, vin och låt koka ihop ett par minuter.
Smaka av med soja, senap och worchestersås.
Servering:
Koka tortellinin efter vad det står på paket.
Häll såsen över tortellinin, strö rikligt med ost över.
Garnera med skivad paprika och persilja.
Smula över parmachipsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar