fredag 10 maj 2013

Pankopanerad torskrygg

Panko är ett japanskt ströbröd som gör att paneringen blir härligt krispig. Finns att köpa i alla större matvarubutiker. Här använder jag den till fisk.
Till dagens fisk serverades grön sparris, skirat smör, hackade mandlar och tunna skivor ost.




För fyra person(er)

4 st torskryggfileér
1 dl mjöl, blandat med salt och peppar
2 st ägg, vispade
Panko Ströbröd


Börja med att vända fiskfiléerna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoströbrödet.
Stek i 50/50 rapsolja och smör. Det ska vara generöst med fett. 
Pannan ska vara ganska het. Lägg inte i för mycket fisk i taget. 
Då blir stekpannan sval igen och det blir svårt att få färg på panaden. 
Tumregel: Täck max 2/3 av stekpannans yta.
Om du är osäker på att fisken är klar, kolla med stektermometer.
Den är klar vid 54 grader

Servera med potatis, gräddfilssås eller remouladsås eller med grön sparris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar