måndag 11 februari 2013

Halloumi med stekta grönsaker

När man är på Cypern måste man laga och äta halloumi. Man måste vara noga och kolla salthalten på halloumin man köper, för salthalten kan variera mycket. Se till att den inte har för hög salthalt. Stek den i olivolja och smör.





För 2 pers(er)

200 - 300 gr halloumi
½ - 1 st röd chili
2 msk olivolja
smör
1 st squash
2 tomater
1 grön paprika
citron
persilja
koriander
basilika
oregano
salt och peppar

Börja med att dela chilin, ta ur kärnorna och finhacka chilin.
Blanda chilin med olivoljan och låt den stå och dra under tiden man skivar grönsakerna.
Skiva halloumi i 1 cm skivor.
Dela squashen i halvor och gröp ut kärnorna med en sked.
Skär squashen i 2 cm bitar, till båtar.
Skiva tomaterna i 1 cm skivor.
Skär paprikan i ½ cm strimlor.
Börja med att lägga i olivoljan med chilin i stekpannan,lägg i en klick smör.
Stek halloumin ett par minuter på varje sida i olivolje/smöret, tills fin färg.
Lägg upp den på ett varmt fat.
Stek squashen, paprikan och till sist tomaterna.
Krydda med färska kryddor och salta och peppra.
Servera med ett gott bröd.




1 kommentar: