tisdag 29 mars 2011

Lax med spanska smaker

Hemma igen efter 4:a härliga veckor i Spanien. Har lagat mycket god mat där, bland annat denna goda fiskrätt. Återkommer med mer spanska rätter och smaker.
Denna gången fick det bli med lax men det går lika bra med torsk eller annan god fisk.


För 4 pers.
175 grader.

4 bitar färsk lax
6 tomater, finhackade
1 schalottenlök. finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 msk tomatpuré
1 tsk fransk senap
Timjan, basilika eller oregano efter smak
olivolja
salt och peppar
2 -3 msk färdig Tapenade i burk, svart eller grön.
1 dl parmesan, riven

Börja med att fräsa löken mjuk i olivolja, tillsätt tomaterna, tomatpurén och senapen. Låt allt koka ihop ca 5 - 6 minuter. Fördela tomatsåsen i en ugnsfast form och lägg på laxen. Stryk över tapenaden med hjälp av en kniv på laxen. Strö över parmesanen. Grädda i 15 - 20 minuter i 175 grader. Servera med matris eller kokt potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar