torsdag 23 september 2010

Italiensk räkrätt med tortellino.

Man känner att sommaren är slut nu och att hösten har kommit. Så idag plockade jag in den sista basilikan från vårt lilla växthus, och vad passar inte bättre än att göra en god räkrätt med denna i.
Tigerräkor köper vi frysta i storpack hos fiskhandlaren.


För 2 person(er)

12 st stora tigerräkor, färdigkokta och tinade.
Lite matolja
2 tomater, finhackade
3-4 st vitlöksklyftor, finhackade
½ gul lök, finhackad
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk tomatpuré
1 dl naturell philadelhiaost
15 st blad basilika, strimlad
Salt och peppar efter smak

Lägg lite matolja i en panna, lägg i all lök och de finhackade tomaterna. Låt allt småfräsa en stund tills löken är mjuk, tillsätt grädden, mjölken och tomatpurén. Låt koka ihop 3 - 4 min. Lägg i philadelhiaosten och låt den smälta ner i såsen. Lägg i den strimlade basilikan. Tillsätt tigerräkorna och låt de bli varma i såsen ( jag brukar lägga på ett lock, så sprider sig värmen fortare), de får inte koka, då blir de sega.
Servera med färdigköpt tortellini fylld med spenat och ricotta eller med valfri pasta.
Servera riven parmesan till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar