Till 2 pers.
1 st. ankbröst
1 tsk salt
malen svartpeppar
Sätt ugnen på 125 grader. Snitta fettkappan i ett rutmönster. Salta och bryn med fettkappan nedåt i en stekpanna i hög värme tills den fått fin färg. Lägg över ankan i en ugnsfast form och stick in en termometer. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 63 grader. Håll den sedan varm i folie.
Apelsinsås
saft av två apelsiner
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
2 dl torrt vitt vin
2 msk kalvfond
½ tsk salt
1 tsk ljus maizenaredning
1 msk smör
stekspad från ankan
Blanda socker och vinäger i en kastrull, när sockret smält, blanda ner saft, vin, kalvfond och salt. Koka ihop tills 2 dl återstår. Strö i maizena och låt koka upp. Tillsätt stekspadet från ankan och vispa i smöret.
Grillade grönsaker
skivade champinjoner
3 finhackade vitlökar
4 färska lökar
skivad squash
1 röd paprika i bitar
broccoli i bitar
lite rapsolja
Stek upp allt i panna på grillen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar