En rökpistol är en rolig grej att ha i köket. Vi använder den både till fisk, kött och grönsaker.
Vi köpte en ganska billig på Gekås i Ullared och den fungerar perfekt. Rökspånen köpte vi på nätet, ett paket med fyra olika sorters spån. Det var med en rökklocka men man kan också täcka över maten med gladpack och sticka in slangen till rökpistolen och röka ett par minuter. allt beroende på vad man vill röka och på formen man röker i.
Tänk på att allt måste vara tillagat innan man använder rökpistolen.
Det är också gott att röka revben, smör, skaldjur, grönsaker, korvar och varför inte drinkar. Egentligen går det att röka det mesta, det är bara att låta fantasin flöda....
Rökt lax:
300 gr tillagad lax, med valfri kryddning
Rök under rökklockan eller gladpack ca 5 minuter för fin smak.
Rökt smör:
Sprid ut smöret i en skål och sätt sedan på rökklockan eller gladpack. Rök smöret ca 5-10 minuter beroende på vilken röksmak du vill ha.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar