måndag 25 februari 2019

Toscakaka

Denna kaka blir härligt saftig och jättegod. Kakreceptet har jag fått från min vän Ingvor Rutgersson på Åbytravet.



Ugnstemperatur 175 grader

2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
100 g smält smör
1,5 dl vatten
2 ägg

Börja med att blanda ihop socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet, koka upp och rör ner det varma i den torra blandningen.f
Vispa äggen lätt. Tillsätt äggen och blanda ihop allt försiktigt med slev.
Häll smeten i en strödd form med avtagbar kant. Grädda i 175 grader ca 30 minuter på nedersta falsen.

Glasyr:
75 g mandelspån
50 g smör
2 msk vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk

Höj ugnen till 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och lägg ner resten av ingredienserna. Låt småkoka ihop.
Fördela glasyren över kakan och grädda ytterligare 10 minuter i mitten av ugnen eller tills fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar