torsdag 26 juni 2014

Banankaka med choklad

En god kaka med bananer och hackad choklad. Här har jag garnerat med smält choklad och lite nonstop.





Ugnstemperatur 175 grader

75 gr smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
2 ägg
1 krm salt
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 st mogna bananer
100 gr hackad blockchoklad


Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, mjölk och det smälta smöret i en bunke.
Blanda ner äggen. Blanda mjölet med vaniljsocker, salt, bikarbonat och bakpulver.
Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och bryt ner bananerna.
Blanda ordentligt och blanda ner den hackade chokladen.
Häll allt i en smord och bröad form.
Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 30 - 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar